Chipster i samarbete med Atea i Norge för Palmesus-festivalen

Publicerat: 2019-05-12

Palmesus logo

Palmesus-festivalen i Norge är en av Skandinaviens största sommarfestivaler. Varje år samlas runt 40 000 festival deltagare i Kristiansand i södra Norge för en strandfest med musik från världens hetaste artister som Alan Walker, The Chainsmokers, Macklemore och många fler artister.

För att kunna fortsätta vara en framgångsfull festival inser festivalens arrangörer att festivalen måste fortsätta anpassa sig till att beteendemönstret hos deltagarna ändras och att tekniken har en central roll i denna strävan att alltid hålla sig relevant. Palmesus och Atea har därför inlett ett samarbete kring tekniken på festivalen. Inte minst finns ett krav på gratis och säker Wifi för alla 40 000 deltagare, som måste byggas på en strand.

I ett vidare led av hålla sig relevanta med teknikens hjälp vill Atea i år även testa hur upplevelsen på festivalen skulle kunna förbättras med ett chip i handen. Därför inleder Chipster och Atea nu ett samarbete kring att chippa upp till 40 festivaldeltagare som får testa att använda chippet i olika sammanhang på festivalen. Inledningsvis har Chipster besökt Atea i Oslo och chippat över tio av Ateas anställda, som nu får chansen att leka med tekniken och fundera på hur tekniken kan användas. Ytterligare 40 deltagare kommer chippas senare under sommaren.